Pravila privatnosti

Ova su pravila privatnosti zadnji put ažurirana 10. studenog 2020. godine i odnose se na građane Europskog gospodarskog prostora.

1. Uvod

Naša web stranica detox.hr (u daljnjem tekstu: “web mjesto”) koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije nazivaju se “kolačići”). Kolačiće također stavljaju treće strane s kojima surađujemo. U donjem dokumentu obavještavamo vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici.

2. Što su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i sprema na preglednik vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni na njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom naknadnog posjeta.

3. Što su skripte?

Skripta je programski kôd koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. Što je web beacon?

Web beacon (ili pixel tag) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa. Da bi se to učinilo, razni se podaci o vama pohranjuju pomoću web beacon tehnike.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web stranici, a npr. proizvodi ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće možemo smjestiti bez vašeg pristanka.

5.2 Analitički kolačići

Budući da se statistika prati anonimno, dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića nije potrebno.

5.3 Marketinški kolačići

Na ovoj web stranici koristimo marketinške kolačiće koji nam omogućavaju da personaliziramo oglase za vas, a mi (i treće strane) dobivamo uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji kreiramo na temelju vašeg klika i surfanja na i izvan detox.hr. Ovim kolačićima vi ste kao posjetitelj web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, tako da primjerice ne vidite isti oglas više puta.

Budući da su ovi kolačići označeni kao kolačići za praćenje, zatražit ćemo dopuštenje za njihovo postavljanje.

5.4 Gumbi za društvene mreže

Na našoj web stranici uključili smo gumbe za Facebook za promicanje web stranica (npr. “Sviđa mi se”, “prikvači”) ili dijeljenje (npr. “Tweet”) na društvenim mrežama poput Facebooka. Ovi gumbi rade pomoću dijelova koda koji sami dolaze s Facebooka. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) kako biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće. Facebook se nalazi u Sjedinjenim Državama.

6. Postavljeni kolačići

 • __paypal_storage__
 • wc_cart_hash_13e85995aa1f12f2bd09f0f8c4625bff
 • wc_fragments_13e85995aa1f12f2bd09f0f8c4625bff
 • wc_cart_created
 • tk_lr
 • tk_or
 • tk_r3d
 • _fbp
 • wordpress_test_cookie
 • tk_ai
 • wp-settings-2
 • wp-settings-time-2
 • woocommerce_items_in_cart
 • woocommerce_cart_hash
 • yith_wcwl_session_676810173a8d5aa7d12b71e597f5d389
 • wordpress_sec_676810173a8d5aa7d12b71e597f5d389
 • wordpress_logged_in_676810173a8d5aa7d12b71e597f5d389
 • wp_woocommerce_session_676810173a8d5aa7d12b71e597f5d389

7. Vaš pristanak

Kad prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Prihvaćam sve kolačiće”, pristajete na to da koristimo sve kolačiće i dodatke kako je opisano u skočnom prozoru i ovim Pravilima o kolačićima. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem svog preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda više neće ispravno raditi.

8. Vaša prava vezana uz obradu osobnih podataka

Imate sljedeća prava vezana uz obradu vaših osobnih podataka:

 • Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
 • Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.
 • Pravo na ispravak: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god želite.
 • Ako nam date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati svoje osobne podatke.
 • Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od kontrolora obrade osobnih podataka i u cijelosti ih prenijeti drugom kontroloru obrade osobnih podataka.
 • Pravo na prigovor: možete prigovoriti obradi vaših podataka. Pridržavamo se ovoga, osim ako postoje opravdani razlozi za obradu.

Da biste ostvarili ta prava, kontaktirajte nas. Pogledajte detalje za kontakt na dnu ovih pravila privatnosti. Ako imate žalbu na način na koji obrađujemo vaše osobne podatke, željeli bismo da nas kontaktirate, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Tijelu za zaštitu podataka).

9. Odobravanje/blokiranje i brisanje kolačića

Svoj internetski preglednik možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju stavljati. Druga je mogućnost promijeniti postavke internetskog preglednika tako da primate poruku svaki put kad se stavi kolačić. Dodatne informacije o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku za pomoć vašeg preglednika.

Napominjemo da naša web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako u svom pregledniku izbrišete kolačiće, oni će se ponovno smjestiti nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite naše web stranice.

10. Kontakt podaci

Za pitanja i/ili komentare u vezi s našim Pravilima Privatnosti i ovom izjavom, možete nas kontaktirati koristeći sljedeće kontakt podatke:

Detox Garden d.o.o.
Ul. Ante Topića Mimare 30, 10000 Zagreb, Hrvatska
Registrirano na Trgovačkom sudu u Zagrebu
OIB:72089624808
MB: 05131278

Poslovni račun kreiran u Privrednoj banci Zagreb
IBAN: HR2224070001100088006

Vlasnik/Direktor: David Dravinec
Temeljni kapital uplaćen u cijelosti: 20 000 kn

Website: detox.hr
Email: info@detox.hr