Što točno mislimo pod pojmom Detox?

Imati riječ ‘detox’ u našem imenu mač je s dvije oštrice. Dobro je djelovao na cementiranju našeg mjesta u wellness industriji i pomaže ljudima da naše proizvode odmah prepoznaju kao nešto što i želimo za svoje klijente. Međutim, ne bismo se smjestili pod tradicionalni smisao riječi “detox”.

 

Pa što točno podrazumijevamo pod pojmom ‘detoksikacija’?

Pa što točno podrazumijevamo pod pojmom ‘detoksikacija’? Danas naša tijela rade više nego ikad, koristeći visoko regulirane procese kako bi nas se oslobodili toksina i zaštitili od štete i stresa uzrokovanih suvremenim životom. Eliminiranje toksina je upravo ono čemu služe naša jetra, pluća, crijeva, bubrezi i koža – i oni rade punom parom kako bi vas održali u izvrsnom stanju, ali s povećanim onečišćenjem, frenetičnim načinom života i prehranom s puno prerađenih namirnica, postalo je još važnije imati na umu ono što unosimo u svoje tijelo i dati mu odmor od stvari koje mogu uzrokovati nepotreban stres.

Ovdje u detox.hr imamo jednostavan cilj: stvoriti ukusne i nutritivne proizvode koji djeluju na vaše tijelo, a ne protiv njega, pružajući mu najbolju šansu da radi ono što prirodno radi. U našim proizvodima ograničavamo one elemente koji mogu negativno utjecati na zdravlje i maksimiziramo hranu koja njeguje i hrani.

Iz prve sam ruke vidio kako raznolika, hranjivim tvarima bogata prehrana bez prerađenih namirnica može imati transformativni učinak na tijelo. Života svih nas su vrlo zauzeti i puni stresa, rezultat toga je što uvijek posežemo za namirnicama koje brzo dižu da nas energetski održe (prerađeni šećeri, jednostavni ugljikohidrati itd..). Imao sam i bezbroj prijatelja koji su se okrenuli razno raznim dijetama kako bi prevladali probleme s kilogramima, što dovodi do slabe energije i emocionalnih borbi. Zbog toga što im često nedostaju ključne hranjive tvari, osjećaju se još umorniji i razvijaju negativan stav prema hrani.

Sve me to potaknulo da pokrenem nešto što će ljudima zaista donijeti razliku u životu, mjesto s proizvodima za detoksikaciju, nudeći jednostavne, ukusne i efikasne proizvode koja će se nositi s ovakvim problemima. Naši proizvodi nude upravo to, za svakoga tko želi poboljšati svoje zdravlje hranom koju jede i namirnicama koje unose u “svoj hram”. Da bismo to postigli, u središte našeg kuhanja stavljamo cjelovite namirnice biljnog podrijetla, raznolikost i okus, a izostavljamo pšenicu, mliječne proizvode i rafinirani šećer. Ovo može zvučati restriktivno, ali stvarno nije, čim krenete ovom stazom vidjet ćete koliko to može biti jednostavno.

Sklon sam uranjati u naše programe detoksikacije i izvan njih, živeći dijeljenjem 80/20: 80% vremena jedem hranu bez pšenice, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera, a ostalih 20% jedem što god poželim

Leave a Reply

Your email address will not be published.